[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره انجمن مهندسی برق :: اعضای انجمن مهندسی برق شاخه خراسان :: خبرنامه علمی انجمن :: عضویت در انجمن :: تماس با انجمن ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
داوران::
ثبت نام در سایت::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
انجمن مهندسی برق::
آرشیو مطالب::
قوانین و مقررات سایت::
اخبار همایش::
::
تبعیت از قوانین COPE

نشریه عصر برق با احترام به قوانین اخلاق در نشریات تابع قوانین کمیتۀ اخلاق در انتشار (COPE) می باشد و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید.

برای مطالعه بیشتر در این زمینه به وبسایت http://publicationethics.org مراجعه شود

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 8 - ( 12-1396 ) ::
جلد 3 شماره 8 صفحات 31-28 برگشت به فهرست نسخه ها
به کارگیری پنل‌های فتوولتاییک شناور بر سطح آب در ایران
شهاب اسلامی ، مجید زندی
چکیده:   (2843 مشاهده)
توسعه پایدار موضوع شایع مورد بحث و مناظره در محافل دولتی، غیر دولتی و آکادمیک است که تمرکز اصلی برنامه های ملی و بین المللی اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی مبتنی بر آن می باشد. بنابراین کشورها توسط سیاست‌گزاری‌منطقی برای دست‌یابی به این هدف، سیستم­های انرژی­ خود را برپایه طرح‌ریزی معین و با برنامه‌ریزی جامع مستخرج شده از راهبردهای ملی همراه با اهداف توسعه پایدار بازیابی می­کنند. برنامه‌ریزی موفق در برنامه‌های انرژی ملی باید به صراحت بخش انرژی را به دیگر بخش­های اقتصادی پیوند دهد. رویکرد یکپارچه، تصمیم‌گیرندگان را در فرموله کردن سیاست­ها کمک خواهد کرد. با این رویکرد، دولت سیاست­های جدیدی در راستای تشویق به اقدام‌های منجر به صرفه‌جویی انرژی، تغییر تکنولوژی‌های تولید انرژی و استفاده از منابع اولیه تجدیدپذیر و سازگارتر با محیط زیست را به تصویب رسانده است. به دلیل پتانسل بالای ایران در زمینه انرژی خورشیدی حرکت به سمت سیستم‌های فتوولتاییک بسیار منطقی می‌رسد. احداث نیروگاه‌های فتوولتاییک نیازمند مقدار قابل توجهی زمین است.در بسیاری از کشورهای دنیا کمبود زمین، قیمت زمین و مدیریت آن محدودیت‌های فراوانی جهت بهره‌گیری از انرژی‌های خورشیدی فراهم آورده است. به طور معمول زمین‌های آزاد در کشورهای توسعه یافته در دسترس نمی‌باشد و صنعتی‌تر شدن این کشورها همراه با نیاز به تولید انرژی بیشتر بوده است. دلایل ذکر شده کشورهای توسعه یافته را بر آن داشته تا از سطح آب به عنوان پتانسیل جغرافیای جهت به کارگیری از پنل‌های فتوولتاییک بهره گیرند. در این مقاله نمونه‌هایی از این سیستم‌ها مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در ادامه دلایل و موقعیت جغرافیایی پروژه‌های گوناگون مورد تحقیق قرار گرفته است. در انتها مزایا و معایب این سیستم‌ها واکاوی شده و نیاز و عدم نیاز ایران برای بهره‌گیری از این سیستم‌ها بحث شده است.
 
واژه‌های کلیدی: پنل خورشیدی، محیط زیست، تبخیر آب سدها
متن کامل [PDF 391 kb]   (3733 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی- ترویجی | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/8/1 | پذیرش: 1396/10/1 | انتشار: 1396/12/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


اسلامی شهاب، زندی مجید. به کارگیری پنل‌های فتوولتاییک شناور بر سطح آب در ایران. فصل نامه علمی عصر برق. 1396; 3 (8) :28-31

URL: http://kiaeee.ir/article-1-36-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 8 - ( 12-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه عصر برق - انجمن مهندسین برق و الکترونیک ایران - شاخه خراسان Khorasan Iranian Association of Electrical and Electronics Engineers (kiaeee)
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4652